Ајурведски трик – реши ги проблемите со попуштените вени

Ајурведски трик – реши ги проблемите со попуштените вени

Важно е да знаете како да разликувате диви од домашни костени, бидејќи дивите костени не се јадат. Без оглед на тоа, од него се прават разни тинктури и креми, бидејќи исто така е многу лековити. Дивиот костен се користи како лек за проблеми со проширени вени и...
Костен како лек и храна

Костен како лек и храна

  Сезоната на пад на лисјата ни носи овошје кое е многу здраво и вредно кога станува збор за хранливи материи, минерали и витамини. Со есента, костенот станува едно од најчестите употребувани состојки на јадењата. Како и другите, костените содржат маснотии, но во...