Што ни советува ајурведата во време на пандемија?

Што ни советува ајурведата во време на пандемија?

  🌶 Чили ја намалува смртноста кај заболените од рак, респираторни и кардиоваскуларни заболувања. Пиперките – чили го зголемуваат липидниот катаболизам во разни органи и ткива, што може да заштити од висок холестерол и дебелина, намалувајќи го ризикот од...