Ајурведа и имунитет

Ајурведа и имунитет

Има многу нешта што можеме да сториме за да го зајакнеме имунитетот, за подобро и природно да се бориме со настинка, грип и вируси. 🌱 Турмерик – содржи куркумин, антиинфламаторно активно соединение кое ги инхибира молекулите кои предизвикуваат воспаление во...
Chyawanprash – древен еликсир за вечна младост

Chyawanprash – древен еликсир за вечна младост

Што е Чијаванпраш? Чијаванпраш е ајурведски медицински еликсир, кој се користи повеќе од 3.500 години, а се смета дека неговата традиција оди многу пред тоа. Најстариот рецепт за овој еликсир е пронајден во древната студија на Шарак Самхит во 4 век п.н.е. Chyawanprash...