Ајурведски сурови кокосови куглици за сладокусци

Ајурведски сурови кокосови куглици за сладокусци

  Ова е идеален рецепт за оние со доминантна ВАТА И КАФА кои имаат тенденција повеќе да избираат слатко! ️. Состојки: • 5 лажици брашно од бадеми • 4 урми • 2 лажици мед (може да се замени и со мусковадо шеќер) • 1 лажица кокосово масло • 1 лажичка екстракт од...
13-ет ајурведски причини да користите кокосово масло

13-ет ајурведски причини да користите кокосово масло

  Кокосовото масло е една од ретките намирници што можеме да ја наречеме „топ козметика“. Нејзината единствена комбинација на масни киселини има позитивен ефект врз нашето здравје. Ајурведата потврдува дека кокосот како плод има ефект врз здравје воопшто, особено...