Ајурведски совет – зошто да избегнувате мраз или студена вода!

Ајурведски совет – зошто да избегнувате мраз или студена вода!

Ајурведски начин на живот – зошто да избегнувате мраз или студена вода! Секој знае колку е важно да се пие доволно вода и да се хидрираме во текот на денот за добро здравје. Водата е суштински дел за здравјето на нашите бубрези, сјајна  и убава кожа, за...
Наместо антидепресиви – капење со ладна вода

Наместо антидепресиви – капење со ладна вода

  За жал, антидепресивите се едни од најчесто пропишаните лекови. Снабдувањето со антидепресиви (и побарувачката за нив) доведе до фактот дека дури и на интернет, може да се најдат прашалници кои ќе ви помогнат да откриете дали страдате од депресија. ?!/*...