Ајурведски совет – зошто да избегнувате мраз или студена вода!

Ајурведски совет – зошто да избегнувате мраз или студена вода!

Ајурведски начин на живот – зошто да избегнувате мраз или студена вода! Секој знае колку е важно да се пие доволно вода и да се хидрираме во текот на денот за добро здравје. Водата е суштински дел за здравјето на нашите бубрези, сјајна  и убава кожа, за...
Ајурведски утрински практики – студена вода наутро

Ајурведски утрински практики – студена вода наутро

Ајурведски утрински ритуали Започнете го денот со неколку здрави утрински навики за избалансиран и здрав почеток. Изборите кои ги правите наутро се првиот чекор кон здравје или болести – вие одлучувате. Затоа, поттурнете го утрото кон подобар ритам со природата,...