Хромотерапија – древен третман базиран на бои

Хромотерапија – древен третман базиран на бои

За подобро разбирање на овој метод на лекување наречен хромотерапија, да започнеме со објаснување на самиот збор: хромо, кој доаѓа од грчкиот збор „хрома“што значи боја. Ова е третман базиран на боја. Како вој третман навистина функционира? Отсекогаш се знаело дека...