Бакарна нараквица за ревматски и артритични заболувања

Бакарна нараквица за ревматски и артритични заболувања

Во древна Индија, бакар се користел во холистичката медицинска наука Ајурведа за хируршки инструменти и друга медицинска опрема. Ајурведските текстови препорачуваат пиење вода чувана во бакарни садови, носење на предмети од бакар, бидејќи бакарот се смета дека има...