Ајурведски сок од тиква – злато вреден

Ајурведски сок од тиква – злато вреден

Есен е, време за најздравиот производ. Тиквата содржи 90% вода, но многу минерали и витамини, поради што е идеална храна за секој што сака да слабее. Тиквата содржи каротин или провитамин А, витамини Ц и Б групи – Б1, Б2, Б3, Б6, но и ниацин, фолна киселина. Од...
Ајурведска превенција и лекување на Ковид 19 според др.Авишек

Ајурведска превенција и лекување на Ковид 19 според др.Авишек

Како што се зголемува бројот на луѓе заразени со вирусот, важно е да се даде поголем публицитет на моќта и ефикасноста на билките и природната медицина. Подолу ви даваме упатства од Шри Шри Ајурведа и др.Авишек Мишра за билни комбинации што можеме да ги преземеме за...
Дали инхалацијата со пареа може да ве спаси од вирусот Ковид-19?

Дали инхалацијата со пареа може да ве спаси од вирусот Ковид-19?

Топлата вода што ја пиете е добра за грлото и телото.  Но, вирусот Ковид-19 се крие зад параназалниот синус на вашиот нос првите 3-4 дена. Топлата вода што ја пиеме не достигнува таму.  По 4 до 5 дена, овој вирус кој се криел зад параназалниот синус стигнува до бели...
Што да јадете и практикувате пред и по вакцината КОВИД-19

Што да јадете и практикувате пред и по вакцината КОВИД-19

Што да јадете и практикувате пред и по вакцината КОВИД-19 за да ги намалите несаканите ефекти Јадете и пијте ја оваа храна и пијалоци и ќе му дадете најдобра шанса на имунитетниот систем да реагира добро и да закрепне брзо. Доколку јадете месо вклучете веднаш...