Ајурведска шеќерна табла со кикирики – зимска суперхрана

Ајурведска шеќерна табла со кикирики – зимска суперхрана

Посластиците од кикирики се одлични за зимското здравје (кога се консумираат во умерени количини) поради протеинот во кикириките и железото кои го содржат. Кикириките како мешунки имаат многу протеини, здрави масти и имаат малку јаглехидрати. Тие се исто така богат...