Исцели го црниот дроб

Исцели го црниот дроб

  Куркума – жолтиот прав од природата кое лечи многу болести Докажано е дека има најмалку 3.000 добри причини куркумата да ја внесете во вашата дневна рутина. Еве само неколку добробити од редовнат аупотреба на куркумата: Заштитува од многу видови на канцерогени...
Ајурведа и дијабетис

Ајурведа и дијабетис

Во третманите за дијабетес во древната Ајурведа се користат билки со општо дејство кои ја нормализираат работата на панкреасот и црниот дроб. Една од најоптималните компоненти што се користи за третман е куркумата. Оваа растителна компонента е особено корисна во...