Најздравото овошје во ајурведа

Најздравото овошје во ајурведа

Урми ВО АЈУРВЕДА ⠀🌿 Урмите се храна која му дава сила на целото тело, лекува болести поврзани со вата доша и слуз /ама/ и имаат полезен ефект. ⠀🌿 Урмите се многу корисни за оние кои страдаат од кашлица и помагаат да олесни истата. ⠀🌿 За брзо варење на урмите, се...
Едно од најлековитите овошја за добра дигестија, холестерол и шеќер

Едно од најлековитите овошја за добра дигестија, холестерол и шеќер

Овошје добро за имунитет, добар дигестив, холестерол и шеќер. Ајурведата вели дека урмите се одлични за варење, холестерол и шеќер Др.Авишек посочува дека овие плодови прават чуда за цревата. Вашно е постојано да земаме урми со цел да се заштитиме од болести и да го...
Урми едно од поважните плодови во ајурведата

Урми едно од поважните плодови во ајурведата

  Урмите помагаат при анемија, хипертензија, висок холестерол, дијареја, па дури и рак. Најважната храна во исхраната во ајурведата се урмите. Толку е важно што го нарекуваат „леб на душата“, а во античка Грција „плод на боговите“. Во однос на здравјето и...