Ајурведата диета со краставица

Ајурведата диета со краставица

Краставица – лек за дијабетес, холестерол, крвен притисок, кожа, коса, целулит, мамурлак Краставиците содржат витамини Б1, Б2, Б3, Б5, Б6, фолна киселина, витамин Ц, калциум, железо, магнезиум, фосфор, калиум, цинк, а по својот состав многу сиромашна со калории....
Ајурведски начин на исхрана за слабеење

Ајурведски начин на исхрана за слабеење

Терминот „ајурведа“ Деванагари значи – наука за животот. Според ајурведските учења, исхраната за слабеење треба да биде избрана според еден од трите постојни типови на тело: вата, пита, кафа. Откако ќе утврдивте на кој тип припаѓате, можете да ја дознаете...