Ајурведски поглед на сетилото за вид и како да ги негувате очите

Ајурведски поглед на сетилото за вид и како да ги негувате очите

Дали знаете дека очите ги одредуваат и карактеристиките на личноста? Очите се огледало на душата вели Ајурведата, а во современите успитувања и се потврдува тоа.Оваа многу сревна техника стара повеќе од 5.000 години ги заинтересира и современите научници. Тие ја...
Што е синдром на суво око?

Што е синдром на суво око?

Сувото око е предизвикано од недостиг на лачење на солзи. Ако твоите очи се црвени, те пецкаат или имаш чувство на туѓо тело или чешање, тоа може да биде знак на синдром на суво око. Друг синдром е чувствителност на светлина или замор, дури и болка во очите. Во некои...