Ајурведски пијалок за здрави очи

Ајурведски пијалок за здрави очи

Спречете го губењето на видот и болестите на очите со овој рецепт… Видот е клучен за здрав, независен и долг живот. Меѓутоа, проблемите како што се катаракта, макуларна дегенерација и ретинопатија стануваат се почести денес. Како можеме да ги заштитиме нашите очи?...
Ајурведски домашен лек за уморни и крвави очи

Ајурведски домашен лек за уморни и крвави очи

  Мускулите на окото се едни од најмалите мускули во телото. Kога погледот ќе се насочи кон нешто, мускулите на окото се напнуваат или се релаксираат. Според Ајурведата, ова дејство го стимулира пумпањето крв во микролимфните канали кои ги снабдуваат хранливите...
Ајурведата советува да внимавате на вашите очи

Ајурведата советува да внимавате на вашите очи

Ајде да направиме една древна јога вежба: енергично тријте ги рацете за да генерирате малку топлина, а потоа ставете ги дланките директно над очите. Какво е чувството? Дали е пријатно, смирувачко, релаксирачко? Можеби ви беше убаво. Веројатно не сте знаеле дека ќе...