Лененото семе доби официјален статус на суперхрана во Ајурведата

Лененото семе доби официјален статус на суперхрана во Ајурведата

  Дали знаеме дека лененото семе е меѓу најстарите култивирани култури, одгледувано од почетокот на цивилизацијата и дека нејзината корисна вредност е призната уште пред 5,000 години? Лен (Linum usitatissimum) првенствено се користеше за производство на влакна за...