Пржената храна е токсична за крвта и e причинител за рак на дебелото црево

Пржената храна е токсична за крвта и e причинител за рак на дебелото црево

Пржената храна е токсична за крвта и доведува до рак на дебелото црево. Пржената храна предизвикува рак на дебелото црево, предупредуваат научниците од Универзитетот во Масачусетс во САД. Ова е прва студија спонзорирана од Министерството за земјоделство на САД, во...