Ајурведа вели големо НЕ за замрзнатата храна!

Ајурведа вели големо НЕ за замрзнатата храна!

Кога зборуваме за замрзната храна, има широк спектар – од целосно замрзната храна (како зеленчук, овошје и сл.), до замрзнати домашни пасти, замрзнати оброци што треба само да се одмрзнуват и да се загрејат. Ако треба да оценуваме од најдобро до најлошо, тогаш...