Ги масло со зачини за добра дигестија

Ги масло со зачини за добра дигестија

Лошо варење, нервоза, употреба на каква било несоодветна храна или неправилни комбинации на храна може да предизвикаат дијареја и запек. Првиот чекор во лекувањето на дијарејата и запекот е да се обрне внимание на храната, да се отстранат масни, пржени, зачинети и...
Ајурведски ориз со шафраново масло и ги масло

Ајурведски ориз со шафраново масло и ги масло

  Шафран (крокус сативус) е зачин што се користел уште од дамнешни времиња. Многу одамна, пред векови, шафранот бил достапен само за членови на кралските семејства и аристократи, бидејќи бил редок, а со самото тоа и многу скап. Денес, иако е сè уште прилично...