Зошто козјото млеко се препорачува во ајурведата

Зошто козјото млеко се препорачува во ајурведата

Козјото млеко е неопходна состојка во човечката исхрана со векови. Неодамна, постои зголемена перцепција во јавноста дека свежото млеко (првенствено кравјо) содржи „премногу маснотии“ и заситени масни киселини кои негативно влијаат врз здравјето на луѓето. Покрај тоа,...