Антиревматски ајурведски зелен чај

Антиревматски ајурведски зелен чај

Зелен чај Овој чај е богат со антиоксидантни полифеноли. Покрај тоа што е одличен заштитник на здравјето на срцето и мозокот, зелениот чај може да ги ублажи и болестите на ревматоиден артритис. Една студија објавена во 2016 година во списанието Артритис и...