Сакаш инстант среќа?

Сакаш инстант среќа?

Дали знаеш? Допаминот може да се поттикне природно да се лачи. Допаминот е невротрансмитер кој се излачува кај сите живи суштества. Тој се произведува во повеќе делови од мозокот, вклучувајќи ја и мозочната црна супстанција и вентралната обвивка. Допамин се лачи во...
Зголеми го нивото на серотонин, хормонот на среќата – Втор дел

Зголеми го нивото на серотонин, хормонот на среќата – Втор дел

Како може на природен и лесен начин да го зголемиме нивото на серотонин, хормон на среќата? Нашето тело произведува серотонин, хормон одговорен за тоа како се чувствуваме. Можно е да се подигне неговото ниво на неколку начини, затоа што животот е премногу краток да го...
Зголеми го нивото на серотонин, хормонот на среќата – Прв дел

Зголеми го нивото на серотонин, хормонот на среќата – Прв дел

Како може на природен и лесен начин да го зголемиме нивото на серотонин, хормон на среќата? Нашето тело произведува серотонин, хормон одговорен за тоа како се чувствуваме. Можно е да се подигне неговото ниво на неколку начини, затоа што животот е премногу краток да го...