Природно ајурведско масло од сусам за заштита од сонце

Природно ајурведско масло од сусам за заштита од сонце

  Летото веќе пристигна. Приремете се на време и заштите ја својата кожа 🙂 Маслото од сусам содржи витамин Е, кој е природен антиоксиданс. Многу е корисен како лосион кој се користи како заштита од сонце и може да биде одлична замена за штетните креми што се...
Древен ајурведски сируп за кашлица

Древен ајурведски сируп за кашлица

  Според Ајурведата, зимата е студена и сува сезона во која доминира вата доша. Вата доша често се манифестира во телото како груба, сува и испукана кожа, сувост во синусите и иритирано и суво грло. Поради фактот што во текот на зимските месеци дишеме ладен...
Сакаш инстант среќа?

Сакаш инстант среќа?

  Серотонин не е хормон, туку невротрансмитер кој потекнува од мозокот, трансмитер кој  пренесува импулси помеѓу мозокот и нервните клетки. Во крвотокот се претвара во хормон. Научно е докажано дека ако човекот го подигне нивото на серотонин, кај него ќе исчезне...
Сакаш инстант среќа?

Сакаш инстант среќа?

Окситоцинот е наречен уште и како хормон на љубовта и е одговорен за чувствата. Овој хормон е поврзан со меѓучовечките односи и емоции вклучувајќи ја и романтичната љубов. Директно е поврзан со чувството наречено СКРШЕНО СРЦЕ. Затоа, не двоумете природно да го...
Сакаш инстант среќа?

Сакаш инстант среќа?

Дали знаеш? Допаминот може да се поттикне природно да се лачи. Допаминот е невротрансмитер кој се излачува кај сите живи суштества. Тој се произведува во повеќе делови од мозокот, вклучувајќи ја и мозочната црна супстанција и вентралната обвивка. Допамин се лачи во...