Харитаки – Кралот во ајурведата

Харитаки – Кралот во ајурведата

Харитаки е едно од најпочитуваните растенија во ајурведската, кинеската и тибетанската традиционална медицина.  Со право е рангирана на првото место во „златниот ред“ на лековити растенија.  Не е случајно што во тибетската медицина, Харитаки се нарекува со почесен...