Ајурведски совет – конзумирајте лешници оваа есен и зима

Ајурведски совет – конзумирајте лешници оваа есен и зима

ЛЕШНИК Придобивките од лисјата Лековитите својства на листовите од лешник за здравјето на луѓето се непроценливи и од гледна точка на ајурведската медицина. Нивниот богат хемиски состав се карактеризира со голем број вредни есенцијални масла, биофлавоноиди, витамини...