Како да оздравите?

Како да оздравите?

  Првата пречка е што многу луѓе веруваат дека последицата е всушност причината. Најдобар пример е со псоријазата. Според коментарите, повеќето луѓе веруваат дека псоријазата се третира однадвор кон внатре, односно креми, масти и мелеми, но псоријазата се јавува...
Срцевиот удар и водата одат рака под рака

Срцевиот удар и водата одат рака под рака

Дали знаете дека срцевиот удар и водата одат рака под рака? Дали познавате луѓе што велат: Не сакам да пијам вода пред да одам во кревет, затоа што ќе треба да станам ноќе и да мокрам? Срцевата тежина ја држи водата на дното на телото и кога е во вертикална положба...
Како до совршено здравје?

Како до совршено здравје?

Во #Ајурведа зборот дијагноза има многу различно значење отколку во современата медицина.  Во Ајурведа, дијагноза значи да се знае и да се разбере пациентот, а не да се открива болеста.  Кога вистинската природа на пациентот е јасна за ајурведскиот лекар, тогаш...