Ајурведски трик – тиквин мед против камења во бубрезите и песок во жолчката

Ајурведски трик – тиквин мед против камења во бубрезите и песок во жолчката

Рецепт: Земете тиква со средна големина. Исечете го горниот дел за да можете да стигнете до средниот дел од тиквата. Исчистете ги семките. Ставете органски мед од багрем во внатрешноста од тиквата, а потоа покријте ја тиквата со исечениот врв – капакот. Оставете...
Ајурведски трик – мед од тиква ги чисти црниот дроб и токсините од телото

Ајурведски трик – мед од тиква ги чисти црниот дроб и токсините од телото

Лек што го чисти телото од токсини и го спасува црниот дроб од болести и токсичните лекови. За чистење на црниот дроб по јаки лекови, хепатитис и други болести, најдобро е да користите мед од тиква. Како што знаете, медот е еден од најмоќните имуностимулативни агенси...