Сакаш инстант среќа?

Сакаш инстант среќа?

Според некои процени, ендрфинот е од 50 до 100 пати појак од опиумот.Ендорфинот не е поврзан со чувството на задоволство за да го има постојано во организмот. Тој поттикнува ефорија во телото, лесно го зголемува чувството на задоволство и брзо ја намалува и физичката...
Сакаш инстант среќа?

Сакаш инстант среќа?

Окситоцинот е наречен уште и како хормон на љубовта и е одговорен за чувствата. Овој хормон е поврзан со меѓучовечките односи и емоции вклучувајќи ја и романтичната љубов. Директно е поврзан со чувството наречено СКРШЕНО СРЦЕ. Затоа, не двоумете природно да го...