Што ви советува ајурведата во време на пандемија? 🥛

Што ви советува ајурведата во време на пандемија? 🥛

Топлата вода е универзален растворувач и главна компонента на метаболизмот, сите минерали и елементи во трагови растворени во водата се апсорбираат во крвотокот и продираат до секоја клетка. Се препорачува да се пие четири чаши топла превриена вода, а постарите лица и...