Ајурведска топла вода за секој ден

Ајурведска топла вода за секој ден

Причини зошто треба да пиете топла вода секој ден? Топлата вода е особено здрава за нашето тело. Ја подобрува циркулацијата, а исто така го подобрува протокот на крв, особено во мускулите и површинскиот крвоток. Исфрла токсини,здрава детоксикација, прочистува синуси и...
Ајурведски утрински ритуали – активирај ја внатрешноста

Ајурведски утрински ритуали – активирај ја внатрешноста

Ајурведски утрински ритуали Започнете го денот со неколку здрави утрински навики за избалансиран и здрав почеток. Изборите кои ги правите наутро се првиот чекор кон здравје или болести – вие одлучувате. Затоа, поттурнете го утрото кон подобар ритам со природата,...
Ајурведски трик – топла вода во време на пандемија и вируси

Ајурведски трик – топла вода во време на пандемија и вируси

 🥛Топлата вода е универзален растворувач и главна компонента на метаболизмот, сите минерали и елементи во трагови растворени во водата се апсорбираат во крвотокот и продираат во секоја клетка. Се препорачува да се пие четири чаши топла превриена вода, а постарите лица...