Ајурведски хумус – пире од наут

Ајурведски хумус – пире од наут

  Хумусот е традиционално пире од наут и сусам од Блискиот исток што може да се јаде како предјадење или како главно јадење со суров зеленчук и парче леб. „Хумус“ на арапски јазик буквално значи наут, а целото име на јадењето е „хумус со таан“. Подготовка на...
Здрав ајурведски хумус – пире од наут и сусам

Здрав ајурведски хумус – пире од наут и сусам

  Хумусот е традиционално пире од наут и сусам од Блискиот исток што може да се јаде како предјадење или како главно јадење со свеж зеленчук и парче леб. „Хумус“ на арапски јазик буквално значи наут, а името на јадењето е „хумус би тахина“. Подготовка на хумус...
Хумус со светиот босилек – туласи

Хумус со светиот босилек – туласи

Тулси џи е многу сатвичен по природа, што значи дека помага да се зголеми вашата свесност, ментална јасност, сочувство и посветеност. Ги отвора срцето и умот кон моќта што ја имате за да ги надминете сите извори на стрес и болка во вашиот живот. СОСТОЈКИ: 1-2 чаша...