Капалабати јога дишење – за нормализирање на тироидната жлезда

Капалабати јога дишење – за нормализирање на тироидната жлезда

Дали забележавте дека нагло се дебелеете, срцето ви чука забрзано, премногу се потите, имате лош апетит, раздразливи сте, постојано уморни и често се будите навечер? Овие симптоми може да укажуваат на хипотироидизам или хипертироидизам или бавна или брза функција на...
Јогистичка техника за дишење која го намалува паѓањето на косата

Јогистичка техника за дишење која го намалува паѓањето на косата

Губењето на косата предизвикува голема загриженост кај луѓето во последните неколку децении. Стресот, загадувањето, неквалитетниот начин на живот и лошиот избор на исхрана придонесуваат за лош квалитет на косата и нејзино лесно кршење. Но, проблемот со губење на...
Ајурведски трик – подобри го фокусот и јасноста на умот

Ајурведски трик – подобри го фокусот и јасноста на умот

Дали jа знаете моќта на правилното дишење? Дишењето е најважната – споредна работа во животот. Правете вежби за дишење секој ден Самиот факт дека животот започнува со вдишување и завршува со издишување објаснува колку е важно дишењето, Ова е начин инстант да го...