Ајурведски трик – победи ја катарактата и проблемите со очите

Ајурведски трик – победи ја катарактата и проблемите со очите

Катарактата е болест од типот  на кафа доша. Вишокот кафа (слуз во телото) се акумулира во леќата на окото, нарушувајќи ја нејзината транспарентност. Како што напредува катарактата, заматеноста се зголемува, визуелното поле станува сè позатемнето и заматено. Типично,...