Ајурведска напивка за детоксикација и замастен џигер

Ајурведска напивка за детоксикација и замастен џигер

Ѓумбир, лимон или лимета, вода, грејпфрут, ким и кардамом се состојките кои потребни за овој зрав пијалокот. Исчистете го крвотокот и црниот дроб и со тоа ќе го зајакнете организмот, ќе ја намалите закиселенетоста и подобрите имунитетот. Пиејте го овој пијалок наутро...
Ајурведски сок, злато вреден

Ајурведски сок, злато вреден

Освен што е вкусен и освежителен во летниот период, овошните сокови имаат три важни ефекти врз нашето тело: тие ја прочистуваат крвта, носат нови освежувачки супстанции кои го обновуваат организмот и поттикнуваат одделни органи да функционираат подобро. Природните...
Кажи му збогум на канцерот, дебелината и дијабетесот!

Кажи му збогум на канцерот, дебелината и дијабетесот!

  *Едно од најздравите овошја на светот е лимонот. *Тој е одличен за детоксикација на организмот, Обично се консумира како лимонада, но сокот од лимон не е најдобар начин да се извлечат сите здрави хранливи состојки од ова овошје. Научните истражувања велат дека...
Ајурведски трик – исчисти ги зглобовите на природен начин

Ајурведски трик – исчисти ги зглобовите на природен начин

Заради неправилниот начин на живот, стрес и под влијание на надворешните влијанија се јавува голема количина на слуз – ама, која се акумулира во телото. Едно од главните причини за артритис во телото, болкики во зглобовите, крутост. Ова е кафа проблем во телото....