Ајурведска напивка за детоксикација и замастен џигер

Ајурведска напивка за детоксикација и замастен џигер

Ѓумбир, лимон или лимета, вода, грејпфрут, ким и кардамом се состојките кои потребни за овој зрав пијалокот. Исчистете го крвотокот и црниот дроб и со тоа ќе го зајакнете организмот, ќе ја намалите закиселенетоста и подобрите имунитетот. Пиејте го овој пијалок наутро...
Ајурведски трик – природен лек за воспаление на грлото

Ајурведски трик – природен лек за воспаление на грлото

Одличен засилувач на имунитетот и природен лек за воспаление на грлото и еве како да го подготвите. Споделуваме древен и едноставен природен лек против болки во грлото и одличен начин за зајакнување на имунитетот Инструкции за подготовка на сирупот: Исечете неколку...
Лимонова вода наутро и биди здрав ко дрен

Лимонова вода наутро и биди здрав ко дрен

Најздравата пијачка во ајурведата сега е дел од современата листа на здрави пијалоци од нутриционистите. Брзо и лесно го детоксицира телото. Исцедете половина лимун во топла вода. Буквално додека го пиете овој пијалок ќе почувтвувате како истиот ви се движи п телото и...
Aјурведски летен детокс

Aјурведски летен детокс

Пристигна летото, периодот на топлина – каде пита доѓата е во својот највисок зенит! Ајурведата знае дека сите промени што се случуваат во природата, се случуваат и во нашето тело. Затоа, може да се заклучи дека пролетта и летото е период во кој телото поминува...