Магнезиум – ги смирува болките во телото за 2 минути

Магнезиум – ги смирува болките во телото за 2 минути

Може да го излечи целото тело, најмоќниот природен лек на светот… Евтин е, лесно достапен, а се што треба да направите за да се ослободите од болката е да го напрскате со магнезиумово масло и да го истриете болното место. Како што можеби веќе знаете, магнезиумот е...
Магнезиум – како да се намали болката на природен начин

Магнезиум – како да се намали болката на природен начин

Како да се намали болката на природен начин Ајурведата вели: „Патот на мудрите не е да обезбедиш задоволство, туку да ја излечиш болката“. Ајурведата ја дефинира болката како состојба која настанува како реакција на повредени или воспалени ткива произведувајќи низа...
Магнезиум – најефтиниот лек за 1000 болести

Магнезиум – најефтиниот лек за 1000 болести

Магнезиум хлорид е најмоќниот и најефтиниот лек за: коски, мускули, простата, мозок, рак, срце, бели дробови и т.н….. Магнезиум хлорид го разградува калциумот, кој не е наталожен на вистинското место, бидејќи се акумулирал во зглобовите, создава нормален проток...
Магнезиум најважниот минерал во телото

Магнезиум најважниот минерал во телото

  Магнезиумот игра важна улога во работата на кардиоваскуларниот систем, нервниот систем, мускулите, бубрезите, црниот дроб, жлездите што лачат хормони и мозокот. Тој се апсорбира преку цревата и потоа со помош на крвта се транспортира до клетките и органите,...
Магнезиум – минерал без кој нема живот

Магнезиум – минерал без кој нема живот

Дали знаеш дека недостигот на магнезиум во организмот може да предизвика сериозни заболувања? Една научна студија од 2015 година, ја потврди значајноста на внесувањето магнезиумот и за намалување на ризикот од рак на панкреас, еден од најсмртоносните карциноми....