Невен билка за 1000 болести – ајурведски мелем за уморни и проширени вени

Невен билка за 1000 болести – ајурведски мелем за уморни и проширени вени

Невен (Calendula officinalis) е едно од најшироко користените растенија во фитотерапија, народни обичаи и магијата на ајурведата ширум светот. Поради сложениот состав, невенот се користи за лекување на широк спектар на болести. Невенот содржи значителна количина...