Како да се одбраниме од комарците на природен начин!

Како да се одбраниме од комарците на природен начин!

Најефективни есенцијални масла за мирен престој на отворено Можно ли е да останеш равнодушен кога се наоѓаш во природа, на тераса, во соба, полека но сигурно потонуваш во сон протегнат на кревет или лежалка, а тивко на уво слушаш зуење на комарец! Неможе а да не...
Дали знаете дека комарците се најсмртоносните инсекти?

Дали знаете дека комарците се најсмртоносните инсекти?

    Скоро 700 милиони луѓе годишно заболуваат од комарци секоја година, што резултира со над еден милион смртни случаи. Комарците се најсмртоносни затоа што се во можност лесно да се прилагодат на новите средини. Тие главно се хранат со овошје, а повремено и...
Нимовото масло ги држи комарците и мувите подалеку од вас!

Нимовото масло ги држи комарците и мувите подалеку од вас!

Убаво е да се знае дека природното нимово масло не е добро само за нега на вашите растенија, штити од штетници, вируси и габи туку исто така е добар сојузник против комарци и муви. Слободно користете го на сите површини.   Научно докажано е дека нимовото масло...