Врска помеѓу ноктите и вашето здравје според ајурведа

Врска помеѓу ноктите и вашето здравје според ајурведа

Врска помеѓу здравјето на ноктите и вашето здравје Исто како и зглобовите и јазикот, ноктите на рацете се продолжение на ашти дату (или коскеното ткиво) и се показател на здравствената нерамнотежа. Некои од здравствените проблеми откриени со анализата на ноктите...
Дали знаете дека куцањето на кумпјутер е понекогаш и здраво – како до здрави нокти?

Дали знаете дека куцањето на кумпјутер е понекогаш и здраво – како до здрави нокти?

Интересни факти за ноктите – Ноктите се ист состав како и нашата коса. – Плочестиот дел за ноктите е составена од мртви клетки, кои и покрај општото верување, тие не дишат, па затоа на ноктите не им е потребен кислород. Но, коренот на ноктот и кутикулата...
Мечтаеш за цврсти и уредни нокти?

Мечтаеш за цврсти и уредни нокти?

Во многу култури низ цела Азија, бадемовото масло, семките се користат со векови за подобра концентрација и памтење. Докажано е дека редовното консумирање и користење на масло од бадеми ги зголемува когнитивните способности секое утро, а дополнително придонесува за...
Дали знаете колку се важни протеините во телото?

Дали знаете колку се важни протеините во телото?

Дали знаете дека ајурведата може да го утврди целосното здравје според ноктите? Ако имате некој од овие знаци, тоа може да значи јасен недостаток на протеини: Несоница: неможноста за спиење е предизвикана од потребата на организмот да го замени недостатокот на...