Со насја маслото во борба против вируси, алергии и воспаление на синуси

Со насја маслото во борба против вируси, алергии и воспаление на синуси

  Препораки од ајурведскиот доктор Авишек за употреба на специјалните ајурведски масла за нос Според ајурведата многу е важна употребата на маслени капки во ноздрите. Носот е поврзан со мозокот, па доколку некој лек се прима преку назалниот премин, тоа влијае и...
𝑵𝒂𝒔𝒚𝒂 👃🏽 – Ајурведските носни капки против #Coronavirus

𝑵𝒂𝒔𝒚𝒂 👃🏽 – Ајурведските носни капки против #Coronavirus

𝑵𝒂𝒔𝒚𝒂 👃🏽 – Ајурведските носни капки кои се аплицираат помогаат да се ”подмачка” носот одвнатре, да се исчистат синусите, грлото, внатрешното уво, да се подобри видот и менталната јасност. Во ајурведата, ова е секојдневна пракса, а овој метод, е дел...
Продиши со цела плуќа

Продиши со цела плуќа

Најновите истражувања покажуваат дека секој трет човек на земјината топка има проблеми со дишењето. Респираторните алергии се случуваат во контакт со алерген (прашина, полен, честички, смог, загадувачи, хемиски соединенија и други животински поттикнувачи.) Главните...