Зошто природните шампони се најдобри за вашата коса!

Зошто природните шампони се најдобри за вашата коса!

Зошто кога се преминува кон органски шампон, на почетокот се забележува поинаква состојбата на косата? Одговорот е многу едноставен – заради силиконите содржани во комерцијалните шампони! Сите оние комерцијални и хемиски шампони кои што по две миења ја прават...
Придобивки од користењето на природни заштитувачи од инсекти

Придобивки од користењето на природни заштитувачи од инсекти

Летото и дождовите се време погодно за размножување на разни инсекти. Покрај вообичаените бактериски и вирусни инфекции, болестите предизвикани од комарци, крлежи, болви и други штетници се во пораст. Потребно е да ги одржуваме живеалиштата чисти за да се осигураме...