Ајурведа и дијабетис

Ајурведа и дијабетис

Во третманите за дијабетес во древната Ајурведа се користат билки со општо дејство кои ја нормализираат работата на панкреасот и црниот дроб. Една од најоптималните компоненти што се користи за третман е куркумата. Оваа растителна компонента е особено корисна во...