Зошто препорачуваме редовна употреба на ајурведските капки за нос!

Зошто препорачуваме редовна употреба на ајурведските капки за нос!

Знаеме дека со редовно и грижливо одржување и подмачкување на автомобилот, го доведуваме во одлична состојба. Истото се случува и со нашето тело. Повеќе грижа, подобро здравје. Дали редовно го одржуваме нашето тело, дали редовно го прочистуваме и подмачкуваме?? Како...
Со насја маслото во борба против вируси, алергии и воспаление на синуси

Со насја маслото во борба против вируси, алергии и воспаление на синуси

  Препораки од ајурведскиот доктор Авишек за употреба на специјалните ајурведски масла за нос Според ајурведата многу е важна употребата на маслени капки во ноздрите. Носот е поврзан со мозокот, па доколку некој лек се прима преку назалниот премин, тоа влијае и...
Ајурведски совети за ублажување на проблемите со синузитис

Ајурведски совети за ублажување на проблемите со синузитис

Еве неколку ајурведски совети за ублажување на синузитис: пијте многу топла вода, може да додадете цимет и црн пипер јадете колку што е можно повеќе лук и ѓумбир консумирајте свежо подготвена, топла и лесно сварлива храна и свежо овошје и зеленчук избегнувајте тешка,...