Биди здрав како орев

Биди здрав како орев

Оревот во ајурведата се користи како лек за проблемите со жлездите, дури и со тироидната жлезда. Оревот го зголемува количеството на тироксинво телото, хормон кој го лачи тироидната жлезда. Научните истражувањата покажале дека оревите имаат моќ е да го забават...
Внимателно со кикириките

Внимателно со кикириките

Кикириките обично се сметаат за вид на ореви, но тие всушност се мешунки. Тие ги влошуваат сите три #doshi и се тешко сварливи и предизвикуваат алергија кај многу луѓе. Тие ја зголемуваат киселоста во организмот. Тие се воедно и раџастични и тамастична по природата,...