Ајурведско млеко за добра енергија и сила

Ајурведско млеко за добра енергија и сила

Оџас млеко Оџасот е краен производ на варењето на храната, создаден откако ќе се нахрани дату – материјал за виталност и имунитет. Древниот риши Чарака Самхита го нарекува оџасот „хранлив крем на телото“ и „оној што ги одржува и освежува сите живи суштества“....