Најлековитата ајурведска напивка од бамја – лекува 200 болести

Најлековитата ајурведска напивка од бамја – лекува 200 болести

Во Ајурведа, бамијата се смета за сатвична (позитивна, среќна) храна, така што е една од најдобрите видови зеленчук што може да се конзумира. Да не спомнуваме дека е одлично за сите три доши, така што секој може да има корист од неа. Бамјата е лесна и релаксирачка и...
Ајурведско јадење од бамја – најздравиот ајурведски зеленчук

Ајурведско јадење од бамја – најздравиот ајурведски зеленчук

Во Ајурведа, бамијата се смета за сатвична (позитивна, среќна) храна, така што е една од најдобрите видови зеленчук што може да се конзумира. Да не спомнуваме дека е одлично за сите три доши, така што секој може да има корист од неа. Бамјата е лесна и релаксирачка и...