Лист од маслинка -древен ајурведски лек

Лист од маслинка -древен ајурведски лек

Листот на ова заборавено растение е лек споменат дури и во Ведите, а подоцна и во Библијата Листот од маслинка чудотворно растение чии лековити својства се споменуваат дури и во светите книги како природен лек чиј ефект врз телото е огромен. Маслиновиот лист содржи...
Решете ги камењата во бубрези и лошиот холестерол со Ајурведа

Решете ги камењата во бубрези и лошиот холестерол со Ајурведа

Оваа мешавина е толку моќна што лекува дури и камења во бубрези и лош холестерол. Лековитите својства на оваа моќна мешавина се познати уште од дамнешно време, ајурведските мудреци знаеле за сите нејзини придобивки. Тоа е мешавина од маслиново масло и лимон. Овој...
Маслиново масло и лимон за здрава дигестија и детоксикација

Маслиново масло и лимон за здрава дигестија и детоксикација

🍋 – маслиново масло и лимон –🍋 Мешавина од маслиново масло и сок од лимон ја поддржува работата на дигестивниот систем, ефикасно го елиминира запекот и сите други дигестивни проблеми вели др. Авишек. Дали сакате да го исчистите вашето тело од токсини? Дали...
Древен ајурведски чај кој помага кај преку 20 заболувања

Древен ајурведски чај кој помага кај преку 20 заболувања

Овој многу стар рецепт е напишан дури и во Ведите, најстариот запис на земјинава топка. Постои долга историја на употреба на листот од едно од најстарите дрва на планетава, маслинка. Подоцна и Египќаните користеле препарати од маслинови лисја за мумификација....