Ајурведски трик – зајакни го влакното на косата

Ајурведски трик – зајакни го влакното на косата

Нутриционистите сметаат дека луѓето не се доволно запознаени со лековитите својства на оревот и колку лисјата, јатките и плодовите од оревот помагаат при лекување на многу болести. Младите ореви се одлични прочистувачи на крв, помагаат при лекување на белодробни...
Биди здрав како орев

Биди здрав како орев

Оревот во ајурведата се користи како лек за проблемите со жлездите, дури и со тироидната жлезда. Оревот го зголемува количеството на тироксинво телото, хормон кој го лачи тироидната жлезда. Научните истражувањата покажале дека оревите имаат моќ е да го забават...