Ве измачуваат гасови во стомакот – јога вежба за ослободување

Ве измачуваат гасови во стомакот – јога вежба за ослободување

Вежба за ослободување на гасови (Pawanmuktasana) Вежбата за ослободување на гасови, ја ублажува напнатоста на целиот ’рбет, особено долниот дел на грбот и бедрата, за само неколку минути. Оваа јога асана ја регулира работата на цревата и затоа е добро да ја правиме...