Како најлесно да го алкализираме телото?

Како најлесно да го алкализираме телото?

  Што е висока киселост во телото? Терминот киселост опишува состојба во која телото е под влијание на прекумерното производство на желудечни киселини. Во нормални услови, хлороводородната киселина се излачува од желудникот, помагајќи во варењето и распаѓањето на...